Вадят компромати срещу Петър Манджуков, за да ударят Георги Първанов

Петър Манджуков е свързан със сръбската мафия, която разстреля премиера Зоран Джинджич. Той имал бизнес с негови врагове от радикалите в Белград, които снабдявал с оръжие в нарушение на югоембаргото. Такива документи притежавали хора от българските тайни служби, които щели да бъдат извадени в скоро време срещу Манджуков. Целта е се извади на светло мръсния бизнес на милионера, като в същото време се нанесе смъртоносен удар на президента Георги Първанов. В момента акцията е съсредоточена срещу пернишкия бизнесмен Людмил Стойков. Когато обаче темата поомръзне и се изтърка, в ход ще бъде пуснат компромат срещу бившия оръжеен търговец и собственик на медии Манджуков. В папката с неговото име имало много интересни за прокуратурата неща: десетки нарушения на югоембаргото, укриване на данъци, контрабанда на оръжие в държави от „черния списък”, незаконни сделки с имоти, незаконна приватизация, източване на ДДС и др. Вниманието на обществото обаче щял да привлече най-вече подаръкът, който бизнесменът направил на президента Георги Първанов. Става дума за два апартамента в София, които той харизал без пари на държавния глава в знак на признателност за мъжката дружба. Преди две години журналистът и водещ на предаването по БТВ „В десятката” Иво Инджев бе уволнен защото прочете в ефир съобщение от електронната си поща от неизвестен автор, че Първанов е получил безплатно жилище. Тогава ръководството на телевизията го освободи, защото президентът бил много обиден. В папката за Манджуков имало и документи, които показвали, че осъдения вече Вальо Топлото е похарчил близо 2,5 милиона лева народна пара, за да направи извънпланов топлопровод до двете харизани на Първанов жилища. Топлото дори се опитал да направи сделка срещу тази информация, но бил заплашен, че ако проговори, го чака нещо много лошо.

Манджуков щял да бъде атакуван и за връзките си със сръбската мафия. Преди време главният прокурор на Сърбия Владимир Вукчевич поискал собственика на партийния орган на БСП „Дума” да бъде разпитан във връзка с убийството на Джинджич. В Белград били открили връзка между атентата срещу Илия Павлов, шеф на Мултигруп, на 7 март 2003 г. и този срещу сръбския премиер 5 дни по-късно. И двете покушения били извършени по един и същ начин – от снайперист с изстрел в сърцето. Следите водели към професионални убийци, свързани както със Земунския клан, така и с политически среди в бивша Югославия. Разследването в Белград стигнало и до Манджуков, който снабдявал групите за „мокри поръчки” с оръжие. Връзката на Манджуков с хора от Сръбската радикална партия обаче можело да доведе до международен скандал, тъй като щяла да насочи вниманието и към Българската социалистическа партия и към президента Георги Първанов, с които бизнесмена бил в топли отношения. Това било причина главният прокурор Борис Велчев да откаже искането на сръбския си колега.

Името на Петър Манджуков е свързано и със скандалите около незаконната продажба на Биовет. Пак той бе в центъра на световния скандал с незаконно спечелени милиони долари от Саддам по програмата „храни срещу петрол”. Оказа се, че Манджуков е посредничил на БСП и Първанов за установяване на тесен контакт с диктатора на Ирак. Когата ООН се опита да разкрие истината, МВР у нас обяви, че няма такива данни. Данните обаче се пазят и сега ще се вадят срещу Петър Манджуков, за да се удари БСП предизборно, както и да се разклати още повече положението на президента.

От своя страна Георги Първанов се отблагодари на своя олигарх, като го награди с орден „Стара планина” Първа степен. Сега обаче вероятно ще му се наложи да обяснява за двата подарени апартамента и за участието си в далаверата с петрола от Ирак. Според запознати спечелените тогава милиони така и не стигнали до централата на БСП, а били присвоени от фирми на Манджуков, откъдето били прехвърлени към тайни сметки на негови фирми и на покровителя му в Швейцария.

Напоследък диабетикът Петър Манджуков често изпадал в кризи, крещял и обиждал наред близки и познати. Служителите му се криели от него, щом усетели, че го обзема истерия. На сина си Ивайло посягал дори физически в присъствието на други хора. Някои коментират тези изблици на лудост като нервна реакция около разкритията, които се очакват. Манджуков бил подразбрал от доверени хора в службите, че му се готви такъв капан и се опитвал да спре задаващата се компроматна вълна. Търсил дори президента Първанов за подкрепа, но той му казал да се оправя сам и да не го замесва, тъй като и без това си имал големи главоболия около Людмил Стойков, а напоследък и с извънбрачните си похождения.

Манджуков е направо луд и ако го притиснат силно, ще предаде всеки, за да се спаси, смятат хора, които го познават добре.

Запомнете: Нарушения на югоембаргото, контрабанда на оръжие, източване на ДДС, връзки със сръбската мафия, която застреля премиера Джинджич, незаконни сделки, участие в световния скандал с петрол от Саддам, луксозни апартаменти подарени на президента. Това са само част от задаващите се компромати за Петър Манджуков, един от най-приближените милионери и спонсори на президента Георги Първанов. Да видим каква ще е реакцията на главния прокурор. Брюксел ще следи отблизо какво ще стане, тъй като папката за Манджуков е предоставена и на ОЛАФ.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: