МВР крие атентат срещу заместника на Доган Йордан Цонев

Атентат е бил извършен срещу заместник председателя на ДПС Йордан Цонев. Той е бил неуспешен, но е засекретен от ръководството на МВР по нареждане на самият Цонев.
Преди месец и половина неизвестни лица взривили входната врата на къщата на Догановия човек на ул. „Шипка”, недалеч от Руския културен център в столицата. От взрива вратата се подпалила. Всеки момент пожарът щял да обхване цялата къща. Намесили се светкавично извиканите пожарникари и офицери от Националната служба за охрана – НСО. Йордан Цонев изпаднал в паника и истерия. Той се обадил веднага на министър Михаил Миков и го предупредил да не излиза никаква информация за случката. Обяснил, че ако се разбере за атентата, опозиционните ГЕРБ и АТАКА щели да се възползват от случая да организират кампания срещу Движението за права и свободи и естествено срещу БСП като коалиционен партньор. Цонев дори забранил ГДБОП да разследва случая. На своя патрон Доган Цонев обяснил, че сигурно е атакуван заради принадлежността му към ДПС. Така смятал да си повдигне имиджа пред „големия вожд”, както някои наричали Доган. Сокола обаче едва ли е повярвал на съчиненията на своя заместник. Йордан Цонев, който в Движението отговаря за заменките на чукари и горски пущинаци с плажове и апетитни места в планинските курорти, както и за строителството на хотели по Черноморието на сокола. От далаверите Доган печелил милиони, макар да му било ясно, че Цонев „щипе” от сделките и за себе си. Всеки месец Йордан Цонев по няколко пъти лично докладвал на как вървят работите и какви печалби са реализирани.

Освен на МВР Цонев забранил и на някои големи медии, които били подразбрали за атентата срещу него, да пишат каквото и да е за случката. Той лично звънял на главните редактори и ги заплашвал. Имало обаче полицаи, които се опънали и настоявали да се проведе разследване, както е по закон. Те обаче набързо били преместени в други управления или дори уволнени.

Това е вторият атентат срещу заместникът на Доган за който се знае. Преди две години той трябвало да бъде гръмнат след пищен купон при братя Диневи в Свети Влас. През нощта, когато страстите се развихрили, Цонев поръчал да му докарат две манекенки за сексуални игрички. Веднага била изпратена кола до Бургас да докара мадамите с „бедра до гърлото”. Когато пристигнали той се затворил с тях в хотелски апартамент. През това време пусия го очаквала по пътя след Слънчев бряг. Заради курвите обаче Цонев останал да нощува и атентата се провалил. След време при ареста на местни мафиотчета едно от тях „пропяло” за „мократа поръчка” и така станало ясно, че финансовият еничар на Доган е отървал кожата благодарение на „шведската тройка”, която си организирал на пияна глава. Мадамите обаче не намазали нищо, тъй като Цонев не им платил нищо и казал да си искат парите от домакините.

През последните дни Йордан Цонев се заел да помага на шефа на правителствена болница Спас Спасков, който изпаднал в паника, че ще си загуби поста. Причина за страховете му била изтеклата информация за президента Георги Първанов, който хванал трипер от 15-годишна ученичка от Стара Загора. Болестта била открита именно в правителствената база „Лозенец”, но след това изтекла информация. За да се спаси, Спасков измолил среща с Ахмед Доган в Созопол. Там лидерът на СДС отмарял на скъпата си яхта с неизвестни красавици. Йордан Цонев уредил срещата, но се наложило Спасков да чака два часа на пристана, докато Сокола го приеме. Цонев и Спасков хвърлили вината за всичко върху шефа на Военна болница ген. Стоян Тонев, който искал да си отмъсти на Спасков за това, че му отнема от ВИП пациентите и разпространил новината за президента и ученичката. Враждата между двамата е стара. Запознати с войната между Правителствена и ВМА обаче говорят, че тя може да се разреши много лесно, ако се изпратят ревизии и в двете и се изловят далаверите на Спасков и Тонев, които били за милиони.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: