Паника обзе германските вестници в България

Спешно съвещание провели управителите на Вeстникарска група България. Поводът бил изтеклата информация за жестоки съкращения в двата вестника „Труд“ и „24 часа“ в нашия сайт. При г-н Шиндлер били привикани Тошо Тошев и Венелина Гочева. Двамата докладвали развълнувано, че всичките им опити да разберат откъде е изтекла информацията и кой стои зад сайта OPASNITE, се оказали неуспешни. Гочева звъняла на шефа Петко Сертов, но той й каза, че не може да и помогне, споделили служители на ДАНС пред свои близки. Те също злорадствали, тъй като им било писнало да действат заради прищявките на двамата медийни шефове, които си позволявали от години (още като били в МВР и МО)да им дават акъл и да съветват министри и политици, как службите да си вършат работата. Гочева се оплакала и на свои приятелки, с които посещава редовно басейн и сауна в кв. „Бояна“, където живее в новата си къща за над 1 млн евро, че завистници се опитвали да компрометират вестника чрез нея. Те, разбира се не и повярвали, но се усмихвали и я успокоявали.

Г-н Шиндлер бил притеснен много и от коментарите под информацията. Между тях нямало нито един в защита на двамата мастити началници. Напротив, съобщавало се за голяма корупция и обслужване на определени бизнесмени и политици. Той обявил на Тошев и Гочева, че е принуден да уведоми централата в Есен за случващото се вън ВГБ.
Междувременно стана ясно, че свиването на двата вестника не е до 48 страници, както написахме преди няколко дни, а до 40. Гочева предложила следващата седмица вестниците да излязат с повече страници, за да се разсеят облаците над главите им поне за известно време.

В редакциите вече има вълнения кой ще бъде съкратен и кой ще остане. Както вече съобщихме, до есента в двата вестника трябва да бъдат освободени 30 на сто от журналистите и техническия персонал. Очаква се и закриването на вестниците „Нощен Труд“ и „Седмичен Труд“. „168 часа“ засега е под въпрос. Не е ясна съдбата и на някои от провинциалните издания на групировката.

Гочева привикала спешно в кабинета си своя първи заместник Борислав Зюмбюлев да обмислят действията си през следващите дни и седмици. Те накарали системните администратори от вестника да направят всичко възможно, за да узнаят кой стои зад сайта ни. Те обаче не успели. Искаме да ги успокоим, че сме взели мерки и дори хакери да хакнат портала, имаме готовност да го възстановим за 2-3 часа. Така че по-добре да приемат истината и да мислят как ще се оправят с хората си, а не откъде е изтекла информацията.

От няколко месеца „Труд“ и „24 часа“ са под един покрив в Полиграфическия комбинат на бул. „Цариградско шосе“ 47. Скоро обаче, освен, че са в една сграда, те ще се слеят и в един вестник. Това побърква Гочева и Тошев, които не могат да си намерят място от яд. Засегнато е честолюбието им, а и как ще обяснят на близките си, че вече не са империя, а някакви изданийца със скромни тиражи.
Процесът обаче е необратим.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: